[pic=76_1271280229.JPG][pic=76_1271281044.JPG][pic=76_1271280985.JPG][pic=76_1271280927.JPG][pic=76_1271280288.JPG][pic=76_1271279670.JPG][pic=76_1271279300.JPG][pic=76_1271279122.JPG][pic=76_1271278767.JPG][pic=76_1271278705.JPG][pic=76_1271278495.JPG][pic=76_1271278418.JPG][pic=76_1271278333.JPG][pic=76_1271278132.JPG][pic=76_1271277961.JPG][pic=76_1271277864.JPG][pic=76_1271277815.JPG][pic=76_1271277756.JPG][pic=76_1271277686.JPG][pic=76_1271277613.JPG][pic=76_1271276866.JPG][pic=76_1271276831.JPG][pic=76_1271276805.JPG][pic=76_1271276781.JPG][pic=76_1271279414.JPG]VC Herentals heeft in een goede tweede helft de belangrijke zespuntenwedstrijd tegen Heikant verdiend gewonnen. Nochtans zag het er bij de rust met 0-1 niet al te best uit voor VC Herentals. Heikant miste eerst een open doelkans maar kwam op de 38' toch op 0-1. Thuisdoelman Van den Schoor kreeg de bal niet onder controle en ook zijn verdedigers kregen de bal niet weggewerkt. In de tweede helft zagen we een beter VC Herentals. Coomans en Moons werden bij de rust vervangen door Dennis Smeyers en Bram Janssens. In de 46' kreeg Steven Van Orshaegen al een prima kans maar zijn schot ging net naast de paal buiten. Een bal van Van Rompaey raakte nog de paal en een kopbal van diezelfde Van Rompaey kwam in handen van de bezoekende doelman terecht. Een hardwerkende Arouna liet zich in zowat elke aanvallende actie betrekken en het lukte. Eerst zonderde hij met een prachtpas Benijts alleen voor de doelman af. Benijts bleef kalm en maakte de 1-1. VC Herentals ging nog harder drukken. Bij een nieuwe actie werd Arouna neergehaald in het strafschopgebied. Omdat er niet gefloten werd en de aanval verder ging bleef hij voor dood liggen. Bij de aanval die volgde, loste de bezoekende doelman de bal en Bram Janssens had maar in te tikken. En nog was het niet gedaan. Kristof Benijts zonderde Arouna nog alleen voor de bezoekende doelman af en lukte de 3-1. Voor het eerst sinds lang kon VC Herentals eens een feestje bouwen.[b]Bekijk het video-interview met VC-trainer Stef Verelst in HD bij het volgend artikel: de reacties. Foto's vind je hier onderaan [/b] ThalsFM redactie Ludo Coenen / Guy Verellen[i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ ThalsFM:[/i] In deze alles of niets wedstrijd tussen VC Herentals en Heikant was de opdracht voor beide ploegen zeer duidelijk. Winst betekende nog hoop op het behoud, bij verlies konden de boeken toe. Bij rood-wit stond Arouna opnieuw in de basis, Van Ende ontbrak wegens schorsing.Alhoewel beide ploegen van start gingen met aanvallende intenties, viel de wedstrijd na 5 minuten compleet stil. Verschoren voor Heikant en Buck voor Herentals waagden hun kans maar een snelle openingstreffer was voor beiden niet weggelegd. Het was voor de knarsetandende supporters wachten tot op het halfuur wanneer Janssens een plaatsbal in de grijparmen van Van Den Schoor draaide. De wedstrijd kwam in een stroomversnelling en plots zette Benijts de bal voor doel waar Arouna millimeters te kort kwam om de bal in doel te verlengen. Diezelfde Arouna was even later opnieuw gevaarlijk met het hoofd, ditmaal was Buck de aangever. Net voor de koffiepauze kwam één van de redenen aan het licht waarom Herentals onderaan het klassement heeft postgevat. Een voorzet vanop links kon tot drie keer toe niet weggewerkt worden waarop Heikant dit cadeau in alle dank aannam om de bal hoog in het dak van het doel te schieten. Herentals kon niet onmiddellijk een vuist maken en trok vol met twijfels de kleedkamer in met de wetenschap dat het nog minstens 2x moest scoren.[b]Dubbele wissel, met één team naar de zege[/b]Tijdens de pauze voerde trainer Verelst een dubbele wissel door, Coomans en Moons werden vervangen door Smeyers en Janssens. Herentals kwam alvast herboren de kleedkamer uit en was meteen gevaarlijk met een lage schuiver van Van Orshaegen.Nog geen minuut later waagde Smeyers een poging maar zijn schot was net te zwak om Van Hoek te bedreigen. Het bleef echter opletten voor de counters van Heikant en bijna konden de bezoekers op een diefje ook de 0-2 scoren maar Ceulemans kreeg zijn schot niet onder controle. De thuisploeg eiste het meeste balbezit op en ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Bijna kwam die er ook wanneer Arouna een vrijschop loepzuiver op het hoofd van Van Rompaey deponeerde maar de bezoekende goalie had het laatste woord. De volgende kans liet niet lang op zich wachten, Buck ging op avontuur en bediende lateraal Smeyers die zijn schot in het zijnet zag belanden. Een verdienstelijke Buck werd toen gewisseld voor Oteng en niet veel later hingen de bordjes effectief in evenwicht. Arouna stuurde enig mooi Benijts in het straatje en Kristof tipte de bal netjes over doelman Van Hoek. Met nog twintig minuten op de klok was dus alles te herdoen maar met een gelijkspel schoot geen van beiden iets op in het klassement. De gretigheid om te winnen was bij Herentals duidelijk een stuk groter dan bij Heikant. Enkele minuten na de gelijkmaker legde Arouna met een leuk hakje de bal tot bij Bram Janssens maar achter zijn schot zat te weinig poeder.Gelukkig betekende uitstel geen afstel want Bram was er een minuutje later wel als de kippen bij wanneer Van Hoek een schot moest lossen en zo de 2-1 tegen de touwen legde. Heikant had niet onmiddellijk een antwoord op het enthousiasme van de thuisploeg en het was Arouna die dankzij schitterend stoorwerk nog bijna alle twijfels kon wegnemen. Ook voor de zwarte parel werd zijn geduld beloond want vijf minuten voor affluiten zette hij een schitterende solo actie op die met een heerlijk doelpunt werd gekruid. Heikant hing in de touwen en Herentals pakte verdiend de broodnodige punten in de strijd om het behoud.Het mag gezegd worden, ondanks de commotie tussen beide ploegen het afgelopen seizoen werd het een zeer sportieve wedstrijd, zowel op als naast het terrein. Scheidsrechter Verbruggen moest geen enkele kaart tevoorschijn halen en zo hoort het ook. [b]Volgende zondag wacht een zeer moeilijke verplaatsing naar Zandvliet waar de Hencoboys resoluut voor de bevestiging moet gaan. Bij verlies staan ze opnieuw even ver, bij winst mogen ze blijven dromen…[/b]